Week van werkstress

Week van werkstress

Deze week is het de week van de werkstress. Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1. Ook als ondernemer krijg je vaak met stress te maken. Deadlines van oplevering van je diensten, offertes die op tijd ingediend moeten worden, mailingen die verstuurd moeten worden omdat je een actie in gang wil zetten. En dan heb je natuurlijk ook nog je administratie die bijgehouden moet worden, wil je nieuwe klanten binnen halen en dan ook nog eens online zichtbaar zijn..

De grens tussen werk en privé vervaagt en de werkdruk neemt toe. Op zich is dat geen probleem. Werkdruk kan mensen creatief maken en een positieve stimulans zijn in het werk. Het gaat erom dat gezonde werkdruk niet omslaat in ongezonde werkstress.

Maar hoe ga je hier mee om als ondernemer? Drie tips voor jou:

1. Leren afzeggen
Je dag vult zich al snel met belangrijk, leuke en interessante dingen. Maar moet je naar al die afspraken toe, omdat je ze gemaakt hebt en er eigenlijk te druk voor bent? Leer de kunst van het afzeggen. Misschien ontstaat er enige irritatie bij de ander, maar waarschijnlijk is die stiekem ook wel blij dat de afspraak is afgezegd..

2. Zet je zelf even uit
De hele dag ben je bezig met je mobiel, laptop of tablet. Mailtjes lezen, reageren op appjes of social media in de gaten houden. Je bent er continue mee bezig en het blijft je in het hoofd bezig houden. Zet de notificaties voor je mail en apps eens uit. Dit zorgt voor minder onderbrekingen, minder switchen en levert dus minder stress op..

3. Zet een Virtual Assistent (VA) in
In periode van stress is het soms alle hens aan dek. Het is dan nodig om taken snel af te handelen, het levert een probleem op als je niet waar je de tijd vandaan moet halen. Dus waarom zet je geen VA in die taken van je uit handen neemt.  Je weet dat het in goede handen ligt en jij kan met een gerust hart je en zonder stress richten op andere zaken die ook belangrijk zijn.

Wil je meer weten wat een VA voor je kan betekenen?

Contact

12 november 2018
Bron: AD & duurzameinzetbaarheid.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.